Maisto ir virtuvės atliekos

Tai biologiškai skaidžios atliekos, susidarančios namų virtuvėse:

  • vaisių ir daržovių gabaliukai, žievės,
  • termiškai apdorotos daržovės ir vaisiai,
  • kambariniai augalai ir jų liekanos,
  • kiaušinių lukštai,
  • arbatos tirščiai ir pakeliai,
  • kavos tirščiai bei jų filtrai,
  • riebalais ir kitais maisto produktais suteptas kartonas ir popierius,
  • popieriniai rankšluosčiai ir servetėlės,
  • pasibaigusio galiojimo maisto produktai,
  • duonos gaminiai ir makaronai,
  • mėsos, žuvies, pieno ir kiti maisto likučiai (BE pakuočių - stiklo, metalo ar kombinuoto plastiko).

Maisto atliekas rūšiuokite ir surinkite atskirai nuo kitų buitinių atliekų.

Šias atliekas dėkite į plastikinį maišelį ir jį sandariai užrišus išmeskite į rudąjį konteinerį.

Turinio atnaujinimo data: 2025-08-21, 13:57:14
Susisiekite