Tai biologiškai skaidžios atliekos, susidarančios namų virtuvėse:
- vaisių ir daržovių gabaliukai, žievės,
- termiškai apdorotos daržovės ir vaisiai,
- kambariniai augalai ir jų liekanos,
- kiaušinių lukštai,
- arbatos tirščiai ir pakeliai,
- kavos tirščiai bei jų filtrai,
- riebalais ir kitais maisto produktais suteptas kartonas ir popierius,
- popieriniai rankšluosčiai ir servetėlės,
- pasibaigusio galiojimo maisto produktai,
- duonos gaminiai ir makaronai,
- mėsos, žuvies, pieno ir kiti maisto likučiai (BE pakuočių - stiklo, metalo ar kombinuoto plastiko).
Maisto atliekas rūšiuokite ir surinkite atskirai nuo kitų buitinių atliekų.
Šias atliekas dėkite į plastikinį maišelį ir jį sandariai užrišus išmeskite į rudąjį konteinerį.